fredag 12 mars 2010

Nedräkningen har börjat...

... för ännu en störtskön Rånockshelg.

Fredag 12 mars är det som vanligt dags för skrattfesten nummer ett, denna vecka ser vi ingen mindre än Anna-Lena Brundin som kvällens headliner.

Komikern, sångerskan och författaren Anna-Lena Brundin dök upp för en bred svensk publik i mitten på 80-talet som den skånska halvan i komikerparet Nancy & Carina.


Anna-Lena Brundin hos Rånock fredag 12 mars kl. 20.00.


Hon har medverkat i tv-produktioner som bland annat adventskalendern "Mysteriet på Greveholm", "Söndagsöppet" och "Släng dig i brunnen!".Som sångerska har hon gett ut tre skivor - efter Edit Piaf och argentinsk tango blev det country & western.

Som författare har hon flera böcker bakom sig, bl a kritikerrosade romanen "Kvinna eller försvinna". I april 2003 kom hennes senaste bok "Anna-Lena från Montmartre".

Under Svenska Standup Galan 2004 utsågs Anna-Lena Brundin till årets kvinnliga komiker med motiveringen: "För hennes stora nyutveckling och mod att våga testa nytt". Och hon är alltid lika aktuell som medlem i En liten jävla kvinnorörelse (tillsammans med Ann Westin, Yvonne Skattberg och Zeid Andersson) som turnerar land och rike runt med sina shower.

Fredag 12 mars roar hon som sagt Rånockspubliken på charmiga Å-Krogen. Där hon skämtar om djupaste allvar med grundaste trams i sällskap med Tomas x 2.

Tomas Bonderud har en skön och avslappnad humor som gör att man känner sig glad varje gång man ser honom. Han skämtar om sig själv och saker i vardagen. Tomas är en av de största eldsjälarna i Stand Up Sverige idag och han har bland annat startat Big Ben Stand Up och StandUpSverige.se.

Med på Rånocksscenen under fredagskvällen finns även uppkommande Comedystjärnan Tomas Ahlbeck som gärna ser att publiken kastar sedlar och rikskuponger, om de nu ska kasta något. Tomas Ahlbeck har precis som många av dagens stjärnor uppträtt på Bonderuds Big Ben och han ser det komiska med den unga världen om än ur en medelåldrings perspektiv, även om han inte förstår allt.

Det är som sagt en mångsysslande och kunnig trio som ska locka Gävleborna till skratt på fredagens Rånock. Men Rånockshelgen är inte över för det.


Lördag 13 mars är det dags för Gävles punkare att ta över Rånocks scen på kajkanten hos Å-Krogen. Battle Scarred står på scenen vid 22 tiden och rockar loss till dryga midnatt.

Battle Scarred bildades 1995 och har sedan dess flitigt turnerat runt i Tyskland, Belgien, Italien, Frankrike, England m fl europeiska länder. 2008 skrev bandet den officiella låten för GEFLE IF - ”Vi är Gefle IF” som killarna också spelade in i studion för att hylla sitt favorit fotbollslag.



Skratt och punk är helgens melodi hos den allmännyttiga föreningen Rånock Live Music & Comedy Club och platsen är som vanligt Å-krogen på Norra Skeppsbron 1 så varmt välkomna att ha vara med oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar