måndag 25 oktober 2010

Blues at Sea 23-24 oktober 2010

I lördags den 23:de oktober bar det av för Rånocksgänget på en 24 timmar lång och svängig blueskryssning. Det blev nytta förenat med nöje när styrelsemöte och lunch intogs på Å-Krogen innan det var dags för en nästan tre timmar lång bussfärd. En bussfärd som fördrevs med övningar där vi alla fick visa hur väl vi känner varandra… men även oss själva. ;)


Ordförande Micke och Producent Anna försöker lista ut hur väl dem känner varandra.

Det var ett näst intill fullsatt Silja Galaxy som lämnade Värtahamnen i Stockholm kl. 19.30 på lördagskvällen och det dröjde inte länge innan gunget satte igång både på och framför scenen.

Band och artister som danska Thorbjörn Risager Bluesband, svenska Roffe Wikström och Sven Zetterberg med the rockarounds, finska världsberömda Wentus Bluesband, som för övrigt tidigare har spelat på Rånock, och Joel DeLuna från Dominikanska Republiken m fl gjorde ingen besviken på stora scenen.


Thorbjörn Risager Bluesband.


Roffe Wikström.


Wentus Bluesband.

Även i Moonlight Bar, Pianobaren och Puben var det fullt hus och håll i gång med svenska och internationella bluesartister.

Som plus i kanten fanns även nattsuddaren Svante Grundberg på plats som DJ för dem som ville skaka rumpan även mellan alla eminenta band och artister.


Joel DeLuna.


Sven Zetterberg & The Rockarounds.

På båtens konferensdäck kunde vi även spana in en fotoutställning av fotograferna Branko Madunic och Tony Berg. Två herrar som båda reser land och rike runt för att föreviga bluesartister och bluesfestivaler som Lousie Hoffsten, Roffe Wikström, Arne Domnerus och Åmåls Bluesfest m fl.

Som sagt det blev en helg där nytta förenades med nöje och som helt klart gav oss alla mersmak och inspiration inför kommande Rånockskvällar och festivaler, och det är redan nu till helgen dags för nästa sköna Rånockshelg.

Fredag 29 okt – Hand Full of Blues med Eivon Nordin i spetsen och lördag 30 okt – Jimi Hendrix Tribute med trion Brewits Brew.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar