fredag 23 juli 2010

14 dagar kvar till årets upplaga av Rånock Music Festival. Tretton sköna band av varierande genrer kommer att inta scenen mellan torsdag 5 aug – lördag 7 aug, och vi tänkte att med start idag låta er bli lite mer bekanta med dessa.

Banden presenteras inte i någon speciell ordning.

Festivalens första dag torsdag 5 augusti kommer vi att kunna njuta av tongångarna till några riktiga musiklegender.

Créme de la CREAM har spelat tillsammans sedan 2004 och tolkar den brittiska supergruppen Cream och spelar större delen av dess repertoar. Alla i bandet är, trots den avsevärda åldersskillnaden otroligt hängivna den musiktradition den gamla supergruppen representerade.

Och bandmedlemmarna i Crème de la Cream är alla musikaliska mångsysslare:



Be vem som helst nämna en svensk bluesmusiker och svaret blir med största sannolikhet Clas Yngström. Gitarrist, låtskrivare, sångare, lärare och musikambassadör – Clas Yngström, på egen hand eller med egna banden Sky High eller Créme De La CREAM har i det närmaste blivit en institution.
En julklapp i form av en ljusblå Hagström Kent-gitarr julen 1962 blev startskottet för Clas Yngströms musicerande. De tidigaste förebilderna hette The Shadows, med sologitarristen Hank B Marvin i spetsen, men bluesmusiken tog snart överhanden när Clas hörde Muddy Waters "Still A Fool" på radio. "Sen var det kört", som han själv uttrycker det. De största influenserna har kommit från 50- och 60-talet, med Jimi Hendrix och Albert King som främsta gitarrinspiratörer, tillsammans med Shadows-Marvin.

Max Schultz är en flitigt anlitad frilans gitarrist och producent som behärskar de flesta stilar till fulländning. Max anses av många vara en av våra främsta gitarrister och han har spelat med flera artister som bland annat: Tommy Körberg, Rebecka Törnqvist, Marie Fredriksson, Victoria Tolstoy, Svante Thuresson och Peps Persson för att nämna några. Men har även gjort 3 cd skivor i eget namn.

Petter Gunnarsson även han en frilansare och musikalisk mångsysslare har tidigare spelat med bl.a. Peps Persson i gruppen Blues Transfusion, där f.ö. även Max Schultz ingick. SVT stora nöjesprogram ”söndagsöppet” har även haft besök av Petter där han spelade i husbandet.

James Bradley Jr kom till Sverige med MTV-gruppen Crazytown. Han har spelat professionellt sedan barnsben, bl.a. i legendariske Nat ”King” Cole´s egen TV-show. Bland andra artister som James spelat med genom åren kan nämnas: Anita Baker, Chuck Mangione och Beasty Boys.

Torsdag 5augusti hittar ni Créme de la CREAM på festivalscenen på N.Skeppsbron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar