söndag 25 juli 2010

Eftersom vi presenterat Créme de la CREAM från torsdagens startfält och retrohårdrocksbandet Graveyard från fredagens är det väl inte mer än rätt att hämta nästa presentation från lördagen den 7 augustis gungiga blues, old fashion rock & roll & Rockabilly kväll.

Kvällens och festivalens yngsta band Rocket Overdrive bildades så sent som 2009 av en ren tillfällighet via inhopp i ett helt annat band. Men då ynglingarna som Chris Rocket – sång/gitarr, Mike Teardrop – Kontrabas och Andy Eastwood – trummor visade sig dela framtidsvisioner om sitt moderna Rockabilly sound, med influenser av storheter som Johnny Burnette, Buddy Holly och Johnny Cash, var saken ett faktum och Rocket Overdrive föddes.



De skriver det mesta materialet själv & har hittat ett eget stuk som kommer att hitta många fans. Melodiös & modern Rockabilly med bra driv, en tuggande ståbas & klassiska riff men också spår av både pop & punk i de egna låtarna samt en rejäl dos ungdomlig entusiasm.

Innan bandet ens haft sin första spelning nådde ryktet Enviken records och det dröjde inte länge innan en demo blev till en skivinspelning och i början av 2010 påbörjades arbetet med bandets första album.

De första spelningarna bandet gjort sedan dess har blivit stor succé & nu växer efterfrågan snabbt. Lördag 7 augusti är det alltså Gävles tur att drabbas av dessa ynglingar från Gästrikland och Dalarna på Rånock Music Festival 2010 feat. ARGH.

Mer om Rocket Overdrive finner ni på: http://rocketoverdrive.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar