lördag 24 juli 2010

Fredag 6 augusti är det musikföreningen ARGH som står för arrangemanget på Rånocksfestivalen och band som; Gungfly, Neverlläjf, Beardfish och Graveyard står på programmet.

Riktigt bra svensk hårdrock kommer från bandet Graveyard som med sin självbetitlade debutplatta visar att mycket, och inget alls, har hänt sedan hårdrockens genombrott i slutet på 60-talet. Den blytunga riffbaserade hårdrocken med rötter hos Led Zeppelin, Jimi Hendrix och Black Sabbath, och med ett intressant släktdrag till Sir Lord Baltimore har det här bandet alla möjligheter att nå både gamla liksom nya hårdrocks fans.



Bandet bestående av Rikard Edlund - bas, Axel Sjöberg – trummor, Joakim Nilsson – gitarr/sång och Jonathan Ramm - gitarr/sång och bildades i Göteborgsskogarna 2006. Redan några månader och spelningar senare skrev bandet kontrakt med Transubstans records & TeePee records och släppte i september 2007 det självtitulerade debutalbumet.

Graveyard har förmåga att lyfta 70-talssoundet vidare till vår tid. Med ett rent och klingande gitarrljud i soloinslagen men med ett riktigt skitigt sound i kompet och skickligt tungt trumspel gör det en egen grej av det som inspirerat dem. Vokalisten har en personlig röst med svärta i och referenserna i såväl musik som texter och låttitlar gör att det här blir som taget ur den svenska urskogen (om sådan finns i Göteborg).

Mer om bandet och fler musikklipp hittar ni på Myspace: www.myspace.com/graveyardsongs och i lördagens Gefle Dagblad: http://gd.se/noje/musik/1.2202664-graveyard-vill-leva-pa-sin-musik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar