måndag 21 mars 2011



Lördag 26 mars

Brewitz Brew – Jimi Hendrix Tribute

Medlem i Rock and Roll Hall of Fame, en stjärna på Hollywood Walk of Fame och utsedd av tidningen Rolling Stone till den bästa gitarristen genom tiderna… allt detta och mer därtill efter sin död.



Det är effekten Jimi Hendrix haft på musikvärlden de senaste fyra decennierna.

September 2010 var det 40 år sedan legenden avvek från jordskorpan och detta firades världen över med konserter och utställningar. Och så även på Rånock med Sandvikenbandet Brewitz Brew som tagit till sin uppgift att förvalta och hålla Jimi Hendrix musikaliska arv och ande levande.

Anders Brewitz - gitarr och sång, Kaj Halminen - bas och Jonas Hedwall – trummor låter musiken, känslan och spelglädjen i trio-formatet visa vägen i tolkningarna av Jimi’s oändliga lager av låtar.

Brewitz Brew bildades 2009 men har trots denna korta tid tillsammans ingen brist på rutin.Kaj Halminen har ett mångårigt förflutet i Boggie/blues branschen med band som t.ex. Zeke and the Hotrods mfl. Jonas Hedwall har dels trummat loss i bandet Bitter Sweet Harmony, som för övrigt gav ut några plattor i början av 2000-talet, men har även ett förflutet inom rock/blues. Och så självklart Anders Brewitz på gitarr och sång, som förutom i denna trio även återfinns i ”Rånocks eget husband” JJ Bluesband.

Spelningen på höstens Rånock blev en succé och orsakade en stor efterfrågan då Gävles musikälskare aldrig kan få nog av pionjären Jimi Hendrix fantastiska låtskatt.

Lördag 26 mars är det så alltså åter dags, på begäran, Brewitz Brews sköna Jimi Hendrix tolkningar på Å-Krogen N.Skeppsbron 1.

Varmt välkomna önskar vi till ännu en skön och svängig Rånockshelg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar