tisdag 19 juli 2011

Presentationen av våra eminenta festivalband fortsätter. Från Hofors, Gävle och Örebro kommer dessa Europaturnerande talanger vi hittar på Rånocksscenen under:

Torsdag 28 juli

Kl. 14.00

Those Swollen Goats är rock bandet från världsmetropolen Hofors. Med Linus Jansson – sång, Tepe Pettersson – gitarr, Daniel Stor – bas och Andreas Günzel – trummor på scenen bjuds vi på heavy metal, blues, psykedelisk rock och traditionell hårdrock i en skön blandning av stonerrock.



Those Swollen Goats grundades 2010 från skärvorna av två Hoforsband, det ena ett 5 år gammalt inbitet garagerock band och ett experimentellt nyskapande stonerband. Resultatet blev den gungiga, stonerinfluerade rock som Those Swollen Goats började spela. Det blev en nytändning och det levererar nu som aldrig förr!


Kl. 16.00

Gungfly




I Gungfly hittar vi en av Gävles flitigaste musikprofiler Rikard Sjöblom som frontman och grundare. Rikard började spela musik redan som treåring och upptäckte snart hur enkelt det var att även skriva och spela in egna låter på kassettbandspelaren hemma i pojkrummet.

Trots medlemskap genom åren i band som spelade både pop, rock och metal har han alltid hållit liv i soloprojekt Gungfly. Oftast står Rikard själv för alla instrument men då och då behövs assistans av musikprofiler som Rasmus & Petter Diamant, Magnus Östgren eller David Zackrisson. Torsdag 28 juli kl 16.00 är det som gäller för Gungfly fans att parkera sig framför festivalscenen.


Kl. 19.00

Smash Into Pieces är ett explosivt rockband med världsomspännande ambitioner – ett band som levererar sin speciella blandning av modern arenarock på ett rent ärligt och attraktivt sätt.



Dem fem unga och ambitiösa Örebrokillarna, Chris Adam Hedman Sörbye – sång, Isak Snow – trummor, Victor Vidlund – bas, Per Bergquist – gitarr/sång och Benjamin ”Banjo” Jennebo – gitarr, har trots sin relativt korta två års existens som band redan lyckats bygga upp ett imponerande sound.

2009 nådde bandet en semifinalplats i Talang men valde dock att hoppa av tävlingen för att hellre skriva ett skivkontrakt med Ninetone Records. Detta samarbete slutade dock inte som planerat och kom till ett abrupt slut redan efter första singeln "Fading".

Bandet som dock har förmåga att plocka upp fantastisk feedback från sina enormt energiska live-shower har på grund av detta på kort tid haft nöjet att dela scenen med bland andra Dead By April, Twisted Sisters, Teddybears Sthm, Raised Fists, Mustasch och många fler.

Smash Into Pieces är med sitt moderna rock sound, kombinera med den fenomenala röst och lyriska djup Sørbye bjuder på tillsammans med Jennebos och Bergquists aggressiva melodiska gitarrattacker, ett måste på större arenor och i festivalsammanhang.

Tillsammans kommer deras talang och kemi inte ignoreras eller förnekas i framtiden, lite på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar