söndag 24 juli 2011

Nu är det allvar...

I morgon Måndag kl. 09.00 är det uppställning på Rådhustorget för att påbörja bygget av festivalområdet. Området ska spärras av, scen och restaurangdel ska byggas, pressen kommer på besök och kl. 18.00 är det informationsträff för alla volontärer.

Är det någon som ännu inte anmält sig som volontär men som har tid, lust och inte har något emot tunga lyft kom ner till Rådhustorget i morgon kl 09.00 och ta del av den flitiga men trivsamma Rånocksgemenskapen. Ett mail till: info@ranock.se går också bra så kontaktas ni av vår eminenta ordförande/volontäransvarige Micke Tidsjö för information.

Bilder av arbetets gång kommer här på bloggen men först har vi presentationen av lördagens band, så låt oss presentera: Hubcats, I hate school, Flat Foot och The Rockfires.


Lördag 30 juli

Kl. 12.00

”Rockabillyn representeras duktigt genom The HubCats, tre herrar med svänget djupt ingrott i deras avslappnande framförande. Det är så självklart att det blir rätt och riktigt lustfyllt.”

Det skrev Gefle Dagblad i augusti 2009 och herrarna det syftas på är Magnus på bas/sång, Ubbe på gitarr och Timmy på trummor och sång - trion som bildar Hubcats.



Det är rockabilly med den klassiska sättningen som tagit herrarna till klubb och festivalspelningar som Classic Car Week i Rättvik och Rånock Rock & Blues Festival 2009
sedan bandstarten 2001.

Först ut på festivalens sista dag är det som gäller för Hubcats när det ska sättas gung i festivalens lunchgäster.


Kl.14.00

I hate school beskriver sig själva som bandet för fester, pubar, krogar, afterski eller någon annan plats som är i behov av rock 'n roll.



De fyra ynglingar från Gävle vid namn Isak Skelander - sång, Robert Norrman - Trummor, Pontus Håkansson - gitarr och Petter Elfsberg – bas är dem som åker land och rike runt med sköna coverklassiker som ”Proud Mary”, ”Bye Bye Love” och Billy Idols ”Dancing with myself”. Viljan att svänga dem lurviga utlovas.


Kl. 16.00

Flat Foot
Med medlemmar som låtskrivaren, sångaren och gitarissten Sergeant Anderson, Basisten Lt. Dan, trummisen Big O och Gävlebon och kompgitarissten Officer Mike ska det svänga med Rock'n'roll, rockabilly, blues, surf, swing...

Ja kalla det vad du vill men ett jäkla ös är vad Flat Foot lovar och håller.



Bandet startades 2007 efter att medlemmarna tröttnat på att kompa andra musiker och istället övergick till eget material, ett beslut dem definitivt inte behövt ångra. Första albumet "Cold Case" släpptes hösten 2007 och blev direkt uppmärksammat av "Little Stevens Underground Garage" och nästa anhalt blev Globen för att få träffa Little Steven i The E-Street Lounge och diskussioner om ett framtida samarbete påbörjades.

Sedan dess har det rullat på med hundratals spelningar runt om i landet och sommaren 2010 toppades med ett förbandsgig åt inga mindre än legendariska Status Quo i Sälen, delad andra plats i Country-Sm's Rockabilly-klass och dessutom filmdebut med låten ”Born To Boogie” i snowboardfilmen ”7up” av Random Bastards. Och så självklart succén på Rånock Music Festival 2010 där plattfötterna trots regn och rusk fick festivalpubliken att glömma både tid och rum… under kontrollerade former förstås.

Turnéer i Holland & Tyskland tillika Sverigespelningar på bl a Big Lake Run Cruising, Midsommarrocken 2011 och Late Summer Rumble m fl håller dessa ordningsamma grabbar sysselsatta under våren och sommaren. Nya spår på uppföljaren till Cd-succén Cold Case osar även heta i arkivskåpet i väntan på att spelas in.

Så Gävlebor se upp lördag den 30 juli då den nylackade amerikanska polisbilen rullar in i länet för uppmaning till kontrollerat kaos!!


Kl. 19.00

The Rockfires, Björn Widing – Sång/gitarr, Daniel Åblom - trummor, Rune Fridh – ståbas/sång, repertoar består av hälften egna låtar och hälften covers av: Chuck Berry, Eddie Cochran, Gene Vincent, Johnny Cash, Stray cats med flera, som dem även hämtat inspiration ifrån till egna låtar.



1998 det officiella startåret för The Rockfire började bandet fixa spelningar på pubar och andra uteställen vilket hela tiden har gett ringar på vattnet och spelningar med bland andra Dave Edmunds, Robert Wells, Bengan Jansson och Claes Af Geijerstam. En inbjudan till spelning hos självaste Stallbröderna, kändisarnas egen societetsklubb, trillade in också.

Rockabilly och blues är det som gäller under festivalens sista sköna dag lördag. De sista bandpresentationera kommer under morgondagen. Missa inte detta!!!

Biljetter till festivalen köper ni på: Entré Gävle eller Tidningskortet. Kvarvarande biljetter säljs i festivalentrén på Rådhustorget, Gävle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar