lördag 23 juli 2011

Rånock Live Music Cityfestival...

... pågår i 4 sköna dagar. Två eminenta band spelar under onsdagen, sex band spelar under torsdagen, sex band spelar även under fredag och innan vi börjar presentationen av lördagens sju band kommer här presentationen av fredagens tre sista. The Events, Treadstone och Pure Pleasure förgyller fredagskvällen.


Fredag 28/7

Kl. 20.30


Stockholmsbandet The Events bestående av de fyra grabbarna Mike Audell - sång/gitarr, Filip Nice – bas, Henrih Harleqin - trummor och Dave Cave – gitarr gästade Gävle och Rånock redan 2009, både på Rånock Rock & Blues Festival och senare på Å-Krogen till publikens jubel.



Det är bandet som lägger ner extra energi på sina live spelningar, allt för nöjes skull och för att publiken ska få en sådan spektakulär upplevelse som möjligt.

Bandet har förmåga att ge mersmak på sina spelningar och därför kom våren 2009 bandets debutalbum Stuckholm. Ett album med hela 12 låtar som alla sammankopplas, och enligt bandet själva är tänkt som en berättelse som ska lyssnar från början till slut.

The Events figurerar även i tv rutan med jämna mellanrum och kunde senast ses i SVT´s gala Tillsammans för världens barn som sändes hösten 2010 under ledning av Gävlesonen Rikard Olsson.

Mer om: http://www.theevents.net/


Kl. 22.00

En sen efterfesten, en pool, ett småstads hotell och bandet Treadstone hade bildats. Året var 2007. De tre killar Jonas Hermansson – sång/gitarr, Nisse Westfelt – trummor och Joakim Hemming – bas må ha olika musikaliska bakgrunder och influenser men delar samma vision om hur ett bra rockband ska låta och dem blir ofta jämförda med amerikanska giganterna Foo Fighters.



Med ena benet i 60-talet och den andra i modern amerikansk rock började trion skriva låtar. Snart får den välkända producenten Peter Månsson upp öronen för killarnas musik och ett samarbete påbörjas. Samarbetet resulterar i ett låtmaterial som presenteras för ett av Sveriges största skivbolag där intresset blir överväldigande och sommaren 2009 flyttar bandet in i Svenska Grammofonstudion i Göteborg för inspelning av det hyllade debutalbumet ”A New Day Sun”. Tre veckor senare är de bästa sexton låtarna inspelade och som extra krydda på albumet har killarna dessutom bjudit in vänner som Mats Levén (Yngwie Malmsteen, Therion osv), Eric Dubowsky (Weezer, Taylor Hawkins etc) och Johan Carlsson (Carolina Liar) som medverkande musiker.

Så snart inspelningarna är klara drar bandet vidare för att göra live-shower runt om i Sverige för att sprida ordet om vad som komma skall. Innan man i början av 2010 skriver kontrakt med det skandinaviska skivbolag Supernova/Bonnier Amigo Music Group.

Den första singeln "Six Feet Under" släpps i Skandinavien och debutalbumet "A New Day Sun" firas med releasefest i början av 2011. Därefter dröjer det inte länge innan Treadstone nomineras till Bandit Rock Awards 2011.

Med strålande recensioner för både albumet och låtarna S.O.S" och "Six Feet Under”, som båda spelas flitigt på radion, kunde bandet även kosta på sig att tacka nej till självaste Melodifestivalen under våren.


Kl. 23.00

Du kan nu avbryta ditt sökande! Du har nu funnit det du letat efter så länge.
Pure Pleasure är partybandet, från Stockholm, som får såväl farfar som hans barnbarn att hoppa upp och ner av glädje på dansgolvet.



Allt började en vacker dag då bröderna Henriksson (David & Viktor) insåg att det var dags att börja göra allvar av planerna på att dra igång ett coverband. Diskussionerna drog snabbt igång om vilka medlemmar som skulle vara med, och de var båda överrens om att Lino Borg skulle vara den fulländade basisten för detta projekt eftersom de båda hade spelat med honom innan och tyckte att hans polisonger var en ovärderlig ingrediens i ett partyband av hög dignitet, och självklart också hans stabila men ändå finessrika basspel.

Viktor hade även en klar vision om vilken sångare han ville ta med i denna hissnande orkester. Detta var ingen mindre än en mycket sympatisk man från Lennartsfors urskogar, i Årjängs kommun i Värmland. Han lystrade till namnet John Sijbren Leonard Kenntoft Hoff och var en mycket säregen vokalist som dessutom bemästrade att spela 12 toner med endast tre klaffar och gitarr.

Detta fyra man starka bandet gav sig sedan ut på jakt efter en majestätisk pianist. De fann honom inte förrän de hade vandrat genom fyra skogar, klättrat uppför (och nedför) sju berg och simmat över tre outforskade världshav. De stannade först när de kom till Skövde-förorten Tibro, och där var han... En Majestät. En Atlet. En Legend. Hans namn var Tomas Engberg.

Kvintetten var nu komplett och är idag ute på äventyr runt om i världen. Med erfarenheter av alla typer av evenemang, alltifrån företagsfester, pubar, bröllop, klubbspelningar mm kan utlovas att Pure Pleasure är bandet som garanterat kommer sätta Rådhustorget i gung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar